Téma


Seminář Získávání cenných látek z rostlinné biomasy

06. prosinec 2016

Jak využít cenné látky, které obsahují mikrořasy? Nahradí někdy sinice antibiotika? Nejen o tom se mluvilo 5. 12. 2016 v Třeboni. Centrum centru řasových biotechnologií Algatech Mikrobiologického ústavu AV ČR uspořádalo seminář. Zájem o něj byl velký. 


Jsou genové banky nadějí pro přežití lidstva?

23. listopad 2016

O tom diskutovali účastníci filmové projekce a besedy 21. 11. 2016 v olomoucké Pevnosti poznání. Akce byla součástí Ozvěn festivalu Země na talíři a v Olomouci se konala poprvé.

 

Workshop o potravinové budoucnosti

09. listopad 2016

Bude mít lidstvo i v budoucnosti dostatek potravin? Ovládají mikroorganismy naše životy? Jak je to s chemií a potravinami? To byla některá ze zajímavých témat, o nichž se  8.11. 2016 diskutovalo v Ústavu chemických procesů. 

Probiotika - význam pro zdraví a stanovení jejich bezpečnosti

09. listopad 2016

Seminář, který se konal 8. 11. 2016 v Praze, byl zaměřený na biologické vlastnosti a působení prebiotik, probiotik a synbiotik na člověka a jiné živočichy, jejich biotechnologické aplikace i požadované technologické vlastnosti pro výrobu produktů, které je obsahují.

 

Stovky lidí se přišly podívat do olomoucké laboratoře ÚEB

08. listopad 2016

Nejnovější přístroje, moderní vědecké metody, ale i skleníky či architektonicky zajímavá budova - to byla hlavní lákadla Dnů otevřených dveří. Účastnili se jich studenti i senioři, od 8. 11. do 10.11. přišlo na 800 lidí.

 

Plýtvání potravinami je problém!

08. listopad 2016

Plýtvání potravinami je důležité společenské téma, které zasahuje nejen do každodenního života spotřebitelů, ale je problematické i na úrovni globální spotřeby, distribuce a produkce. O tom, proč se plýtvá potravinami a jak plýtvání omezit se mluvilo 8. 11. 2016 v Klubu FAMU v Praze.

 

 

 

Výstava Ukrojte si u nás

04. listopad 2016

Muzeum Podhradí Buchlovice pořádá až do 15. března zajímavou výstavu o obilí a pečení chleba. Představuje příběh chleba, který pro naše předky rozhodně nebyl samozřejmostí. Za každým bochníkem byla spousta každodenní dřiny a tak byl chléb považován za posvátný dar.

1 9 16 20 21 22 23 24 25 26 31