Téma


Seminář o potravinách se těšil velkému zájmu veřejnosti i médií

27. listopad 2019

Seminář Potraviny – mýty a skutečnost se konal 26.11.2019 ve Státním zdravotním ústavu (SZÚ) v Praze. Společně s s naším programem Potraviny pro budoucnost Strategie AV21 a SZÚ ho pořádal Český spolek pro péči o životní prostředí.  


Přednášky, diskuze a především spokojení návštěvníci - to byl náš Týden vědy a techniky v Praze

20. listopad 2019

Program Potraviny pro budoucnost zahájil letošní Týden vědy a techniky v Akademii věd ČR v Praze. V pondělí 11. 11. 2019 jsme pro vás připravili zajímavé přednášky, panelovou diskuzi a interaktivní stanoviště.

Problematiku genetických modifikací rostlin osvětluje zákonodárcům AVex, na jehož vzniku se podíleli vědci z našeho programu

18. listopad 2019

Nový AVex, tedy odborné a nezávislé stanovisko vědců z Akademie věd ČR má sloužit českým zákonodárcům. Představuje starší i nové metody genetických modifikací a jejich důležitost pro řešení současných a budoucích výzev v zemědělství. Současně nastiňuje možné důsledky odmítání těchto metod pro českou a evropskou ekonomiku.

Na většině našich pracovišť jsme pro vás pořádali Dny otevřených dveří. A zájem byl velký!

17. listopad 2019

Již tradičně se většina pracovišť Akademie věd ČR otevřela v rámci Týdne vědy a techniky veřejnosti. I my jsem pro vás připravili Dny otevřených dveří. 

V Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR jsme představili program Potraviny pro budoucnost

05. listopad 2019

Akademie věd ČR uspořádala v pondělí 4. listopadu 2019 v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR konferenci, na níž představila vybrané aktivity a výzkumné výsledky v rámci Strategie AV 21. 

Olomoucký festival Země na talíři se letos vydařil

31. říjen 2019

Filmový festival dokumentárních filmů o jídle Země na talíři zavítal do Olomouce už počtvrté. A je vidět, že si na Hané získal už své stálé příznivce. Festival, jehož součástí jsou filmové projekce, přednášky, diskuze, praktické workshopy, poradenství i soutěže, chce především upozornit na to, že zajistit do budoucna dostatek potravin pro všechny obyvatele planety nebude jednoduché a řešení bychom měli hledat už nyní. 

 

V Akademii věd jsme pořádali mimořádně úspěšný seminář o potravinové nesnášenlivosti

31. říjen 2019

Dne 21. 10. 2019 se v Akademii věd konala akce určená pro laickou i odbornou veřejnost na téma projevy a diagnostika alergických onemocnění s gastrointestinálními symptomy a celiakie. Seminář Klinické a laboratorní projevy potravinové nesnášenlivosti velmi úspěšně navázal na vzdělávací a popularizační akce v rámci projektu Strategie AV21: „Potravinová nesnášenlivost a její zdravotní důsledky“ a „Kulatý stůl – celiakie a bezlepková dieta“. 

 

1 2 3 4 9 17 24 32

Kalendář

Nově přidaná videa