Téma


V Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR jsme představili program Potraviny pro budoucnost

05. listopad 2019

Akademie věd ČR uspořádala v pondělí 4. listopadu 2019 v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR konferenci, na níž představila vybrané aktivity a výzkumné výsledky v rámci Strategie AV 21. 


Olomoucký festival Země na talíři se letos vydařil

31. říjen 2019

Filmový festival dokumentárních filmů o jídle Země na talíři zavítal do Olomouce už počtvrté. A je vidět, že si na Hané získal už své stálé příznivce. Festival, jehož součástí jsou filmové projekce, přednášky, diskuze, praktické workshopy, poradenství i soutěže, chce především upozornit na to, že zajistit do budoucna dostatek potravin pro všechny obyvatele planety nebude jednoduché a řešení bychom měli hledat už nyní. 

 

V Akademii věd jsme pořádali mimořádně úspěšný seminář o potravinové nesnášenlivosti

31. říjen 2019

Dne 21. 10. 2019 se v Akademii věd konala akce určená pro laickou i odbornou veřejnost na téma projevy a diagnostika alergických onemocnění s gastrointestinálními symptomy a celiakie. Seminář Klinické a laboratorní projevy potravinové nesnášenlivosti velmi úspěšně navázal na vzdělávací a popularizační akce v rámci projektu Strategie AV21: „Potravinová nesnášenlivost a její zdravotní důsledky“ a „Kulatý stůl – celiakie a bezlepková dieta“. 

 

Úspěch našich třeboňských kolegů! Získali 2,5 milionu eur na lepší využití sluneční energie

15. říjen 2019

Jak účinněji využívat sluneční energii a zvýšit pohlcování oxidu uhličitého na Zemi? S unikátním projektem PhotoRedesign přišel Josef Komenda z Mikrobiologického ústavu Akademie věd ČR. 

Festival Země na talíři poradí, jak šetřit životní prostředí a neplýtvat potravinami

15. říjen 2019

Už počtvrté zavítá do Olomouce filmový festival dokumentárních filmů o jídle Země na talíři. Upozorní na to, že zajistit do budoucna dostatek potravin pro všechny obyvatele planety nebude jednoduché a řešení bychom měli hledat už nyní. Návštěvníci se mohou 22. října od 16 hodin těšit v Pevnosti poznání na projekce, diskuze, poradenství, soutěže i workshopy.

Budeme běžně jíst geneticky upravené plodiny?

08. říjen 2019

O geneticky modifikovaných plodinách mluvil v Meteoru Českého rozhlasu dr. Roman Hobza. 

 

Partnerem našeho programu se stal Biotrin

08. říjen 2019

Výzkumný program Potraviny pro budoucnost začal spolupracovat se spolkem  pro podporu a rozvoj biotechnologií BIOTRIN, z.s.  Jde o nevládní neziskovou organitaci, kterou založili čeští vědečtí pracovníci.

1 2 3 4 9 17 24 32