Aktuality


Prof. Jaroslav Doležel byl jedním z hostů rozhlasové Laboratoře

10. duben 2017

Tento diskusní pořad přibližuje posluchačům vědu s humorem. O aktuálních výsledcích světové vědy si totiž před mikrofonem povídají dva vědci a dva umělci. 


Máme novou publikaci Aktivní látky mikrořas ve výživě

07. duben 2017

Publikace autorů Jiřího Kopeckého, Richarda Lhotského a Jindřišky Paichlové z Centra Algatech Mikrobiologického ústavu AV ČR vyšla v edici Věda kolem nás Nakladatelství Academia. 

 

V Mikulově se bude mluvit o vývoji a inovacích potravin pro budoucí období

06. duben 2017

Ústav chemických procesů připravil workshop, který je součástí pátého ročníku Mezinárodní chemicko-technologické konferenci ICCT. 

Umělými sladidly tělo neošálíte

05. duben 2017

Sladíte kávu umělým sladidlem, pijete kolu bez kalorií, a přesto máte pocit, že tloustnete? Není divu. Po sladké chuti v puse se totiž v těle nastartují stejné procesy, jako byste snědli třeba tři kostky cukru. Poslechněte si, co o umělých sladidlech řekla Českému rozhlasu Olga Šolcová ZDE.

Foto: Fotobanka Pixabay

 

Studenti budou mít možnost zkoumat řasy v Třeboni. Centrum Algatech pro ně pořádá první letní školu.

21. březen 2017

Centrum ALGATECH Mikrobiologického ústavu AV ČR v. v. i. v Třeboni otevírá 10. 7. - 28. 7. 2017 první ročník mezinárodní letní školy pro středoškolské a vysokoškolské studenty. 

 

 

Růžové jezero v Austrálii? Prof. Ondřej Prášil ví, proč se tak stalo

15. březen 2017

Tmavě zelené jezero v melbournském Westgate Park změnilo svou barvu na sytě růžovou. Prof. Ondřej Prášil vysvětlil podstatu tohoto jevu.

 

 

Olomoucká premiéra festivalu Země na talíři byla úspěšná

14. březen 2017

Festival si kladl za cíl upozornit na to, že ve světě trpí hladem 800 milionů lidí a je otázkou, zda lidstvo najde řešení, jak v budoucnosti zajistit jídlo pro všechny obyvatele planety. 

1 9 18 21 22 23 24 25 26 27 34

Kalendář

Nově přidaná videa