Publikace


Pokřtili jsme monografii BIOREFINING in the 21th Century

02. leden 2020

V úterý 17. prosince se v Ústavu chemických procesů konal křest zajímavé a jedinečné knihy Biorefining in the 21st Century.

 

 


Křtíme monografii Biorefining in the 21th century

11. prosinec 2019

Nová kniha autorů dr. Olgy Šolcové, prof. Jiřího Haniky a ing Pavla Topky z Ústavu chemických procesů AV ČR  shrnuje vybrané výsledky týkající se vývoje procesu výroby speciálních chemických látek souvisejících s biorafinací biomasy, včetně biologického odpadu pocházejícího ze zemědělství a výroby potravin. 

 

 

Na nové publikaci o fermentaci se podílela i prof. Helena Tlaskalová-Hogenová

13. únor 2019

V  posledních letech je věnována stále větší pozornost fermentovaným mléčným výrobkům, které příznivě ovlivňují mikrobiotu člověka. V našem výzkumném programu Potraviny pro budoucnost  se tomuto tématu věnuje prof. Helena Tlaskalová -  Hogenová z Mikrobiologického ústavu AV ČR. Podílela se i na vzniku zajímavé brožury, ktetou vydala Potravinářská komora ČR . 

Máme novou publikaci Rostliny: lékaři, ale i zabijáci

07. leden 2019

Publikace Rostliny: lékaři, ale i zabijáci, jež vychází v rámci Strategie AV21, pojednává o užívání léčivých rostlin, které lidstvo provázejí od nepaměti. Autoři Olga Šolcová a Jakub Bumba z Ústavu chemických proseců AV ČR  představují v historickém i geografickém kontextu  jejich používání od prvopočátků až po současnost, kdy je tento trend opět na vzestupu. Vyzdvihuje jejich nepostradatelnost v lidovém léčitelství, v počátcích moderního lékařství, ale i v přítomnosti. Zároveň však poukazuje na jejich možnou úlohu v travičství.

 

Zajímá vás jaká je pravda o éčkách? Přečtěte si naši novou publikaci!

10. květen 2017

Brožura Není éčko jako éčko vyšla v edici Strategie AV21 Nakladatelství Academia. Napsaly ji Olga Šolcová a Martina Matějková z Ústavu chemických procesů a zájem o ni je takový, že už domlouváme dotisk.

 

Máme novou publikaci Aktivní látky mikrořas ve výživě

07. duben 2017

Publikace autorů Jiřího Kopeckého, Richarda Lhotského a Jindřišky Paichlové z Centra Algatech Mikrobiologického ústavu AV ČR vyšla v edici Věda kolem nás Nakladatelství Academia. 

 

V prvním hodnocení Strategie AV21 si náš program vede skvěle

05. leden 2017

Projekt Strategie AV21 má za sebou první hodnocení. Program Potraviny pro budoucnost si v něm vede výborně. Přesvědčte se o tom v publikaci AV ČR.

 

1 2

Kalendář

29
září
2020
The Czech Plant Nucleus Workshop 2020

Nově přidaná videa