Téma


Účastnili jsme se Food Waste Hackathonu

24. duben 2017

Sociologický ústav AV ČR se 21. 4. – 23. 4. 2017 zapojil do Food Waste Hackathonu organizovaného neziskovou organizací Glopolis. Cílem této akce bylo získat pomocí inovativních nápadů funkční řešení výzev spojených s plýtváním jídlem ve formě návrhu mobilní aplikace. 


Workshop v Mikulově otevřel zajímavá témata o potravinové budoucnosti

13. duben 2017

Jaká bude potravinová budoucnost? Umíme zpracovat všechen bioodpad? Nasytíme lidstvo i v roce 2050? Máme vyvinuté dostatečně pokročilé technologie a procesy? Pomohou řasy? O těchto tématech se diskutovalo na workshopu, který se uskutečnil v Mikulově 11. dubna 2017 v rámci 5. konference ICCT v sekci Biotechnologie a Biorafinace. 

Prof. Jaroslav Doležel byl jedním z hostů rozhlasové Laboratoře

10. duben 2017

Tento diskusní pořad přibližuje posluchačům vědu s humorem. O aktuálních výsledcích světové vědy si totiž před mikrofonem povídají dva vědci a dva umělci. 

Máme novou publikaci Aktivní látky mikrořas ve výživě

07. duben 2017

Publikace autorů Jiřího Kopeckého, Richarda Lhotského a Jindřišky Paichlové z Centra Algatech Mikrobiologického ústavu AV ČR vyšla v edici Věda kolem nás Nakladatelství Academia. 

 

V Mikulově se bude mluvit o vývoji a inovacích potravin pro budoucí období

06. duben 2017

Ústav chemických procesů připravil workshop, který je součástí pátého ročníku Mezinárodní chemicko-technologické konferenci ICCT. 

Umělými sladidly tělo neošálíte

05. duben 2017

Sladíte kávu umělým sladidlem, pijete kolu bez kalorií, a přesto máte pocit, že tloustnete? Není divu. Po sladké chuti v puse se totiž v těle nastartují stejné procesy, jako byste snědli třeba tři kostky cukru. Poslechněte si, co o umělých sladidlech řekla Českému rozhlasu Olga Šolcová ZDE.

Foto: Fotobanka Pixabay

 

Studenti budou mít možnost zkoumat řasy v Třeboni. Centrum Algatech pro ně pořádá první letní školu.

21. březen 2017

Centrum ALGATECH Mikrobiologického ústavu AV ČR v. v. i. v Třeboni otevírá 10. 7. - 28. 7. 2017 první ročník mezinárodní letní školy pro středoškolské a vysokoškolské studenty. 

 

 

1 9 17 19 20 21 22 23 24 25 32