Čro PLUS: Plýtvání potravinami
21. listopad 2022

Než se potraviny dostanou na jídelní stůl, urazí často hodně dlouhou cestu. A ve všech fázích se postupně určitá část jídla vyhodí. Konkrétně v Česku to je na konci každého roku celkem 800 000 tun.
V jaké fázi řetězce vzniká nejvíc odpadu? Jakými způsoby můžeme plýtvání omezit? A šetří lidí v současné krizi jídlem víc? To jsou otázky pro následující minuty. Odpovědi na tyto otázky najdete v pořadu Zaostřeno, který si můžete poslechnout ZDE (17:33).
Kalendář
14 srpen 2023 |
Letní vědecký kemp pro učitele | |
19 červenec 2023 |
Festival Země na talíři | |
18 červenec 2023 |
Letní Science camp v laboratoři ÚEB | |
21 červen 2023 |
Olomoucké pracoviště ÚEB navštíví studenti gymnázia |