Aktuality


Zájem o náš program pro veřejnost v Akademii věd ČR předčil všechna očekávání

06. březen 2019

Téměř tisíc dětí i dospělých si nenechalo v sobotu 2. března ujít interaktivní program v budově Akademie věd ČR, který doprovázel úspěšnou výstavu „Nature – Future: Rostliny budoucnosti“.

 


Český rozhlas: Má smysl jíst probiotika?

23. únor 2019

Jogurty, jogurtové nápoje, probiotika v tabletách. Reklama tvrdí, že nám zaručeně pomohou posílit imunitu. V principu ano, ale určitě ne všechny. 

Nenechte si ujít přednášku prof. Jaroslava Doležela v Praze

19. únor 2019

Zveme na zajímavou přednášku prof. Jaroslava Doležela „Odhalování tajemství složitých genomů rostlin“, která se koná 7. března 2019 od 10:00 v sále č. 205 v budově Akademie věd ČR (Praha, Národní 3). 

Na nové publikaci o fermentaci se podílela i prof. Helena Tlaskalová-Hogenová

13. únor 2019

V  posledních letech je věnována stále větší pozornost fermentovaným mléčným výrobkům, které příznivě ovlivňují mikrobiotu člověka. V našem výzkumném programu Potraviny pro budoucnost  se tomuto tématu věnuje prof. Helena Tlaskalová -  Hogenová z Mikrobiologického ústavu AV ČR. Podílela se i na vzniku zajímavé brožury, ktetou vydala Potravinářská komora ČR . 

Podívejte se na reportáž z vernisáže výstavy o rostlinách budoucnosti

12. únor 2019

Výstava Nature Future: Rostliny budoucnosti, kterou můžete navštívit v  Galerii věda a umění AV ČR do 12. dubna, se návštěvníkům líbí.  

Akademie věd ČR: Jak získat odolnější odrůdy? Začala výstava o rostlinách budoucnosti

10. únor 2019

Nature Future, rostliny budoucnosti. Tak se jmenuje nová výstava v Galerii Věda a umění na Národní třídě, věnovaná vědcům, kteří svou prací doslova zachraňují lidstvo. Velkoformátové snímky švýcarského fotografa Maria del Curta připomínají jak odkaz ruského botanika N. I. Vavilova, tak současné úspěchy českých badatelů.

Vesmír: Barviva v potravinách: Proč nám to s nimi chutná

05. únor 2019

Lidé vnímají okolní svět svými smysly. Mezi nimi je nejdůležitější zrak. Ten nám přináší až osmdesát procent vjemů a díky němu vnímáme svět kolem nás v barvách. Barva nás osloví první, až potom vnímáme další informace, jako je tvar či velikost. A platí to i pro potraviny. Krása barev nás ovlivňuje, kdykoliv usedneme k jídlu či jdeme nakupovat.Přečtěte si celý článek ZDE.

1 22 43 56 57 58 59 60 61 62 63 84