Aktuality


Prof. Doležel představil náš výzkumný program na konferenci v Praze

20. květen 2019

S konkrétními výsledky osmnácti programů Strategie AV21 se mohli seznámit účastníci konference, která se uskutečnila v sídle Akademie věd ČR ve dnech 16. až 17. května.


Akademie věd ČR: Konference představí výzkumné výsledky Strategie AV21

15. květen 2019

Efektivní veřejná politika, účinná přeměna a skladování energie, potraviny pro budoucnost. Ale také kvalitní život ve zdraví a nemoci, nové materiály, umělá inteligence nebo naděje a rizika digitálního věku. 

V Olomouci oslavíme Den fascinace rostlinami

10. květen 2019

22. květen je Den fascinace rostlinami.  Tato celosvětová akce, která se koná pod hlavičkou Evropské organizace rostlinných věd (EPSO), si klade za cíl přiblížit lidem úžasný svět rostlin. Letos se do oslav poprvé zapojí i náš tým z Ústavu experimentání botaniky.

 

Olomoucký výzkum vlivu klimatických změn na rostliny boduje ve světě

06. květen 2019

Pranav Sahu, vědec z olomouckého pracoviště Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR (ÚEB AV ČR) byl v Indii oceněn za výzkum rostlin a jejich reakcí na změny klimatu. Jeho práce získala druhé místo na sympoziu Evropské molekulárně- biologické organizace (EMBO), které se konalo 15. - 17. dubna v Dillí.

 

Biotrin: Genové editace pro poslance bez poslanců

30. duben 2019

Genové editace, ve zkratce GE. Revoluční objev, který se jistě dříve či později dočká Nobelovy ceny. Případné „později“ však nebude způsobeno dodatečnými pochybnostmi o jeho významu, ale zejména výsledkem patentových řízení o prioritách týmů, které k vypracování klíčové technologie přispěly.

 

Studenti se mohou hlásit do Letní školy Algatech

24. duben 2019

Centrum ALGATECH – Mikrobiologický ústav Akademie věd České republiky, v. v. i., výzkumné pracoviště v Třeboni otevírá od 8. července do 26. července 2019 třetí ročník mezinárodních letních škol pro středoškolské a vysokoškolské studenty. Cílem je ukázat studentům, jak se pracuje ve výzkumné instituci, která je světově uznávaným pracovištěm základního a aplikovaného výzkumu. 

Registrovat se je možné do 23. května 2019.

 

 

Jak omezit plýtvání potravinami řešily v Praze pracovní skupiny

23. duben 2019

V pátek 12. dubna 2019 proběhly v Pražském kreativní centru pracovní skupiny k omezení plýtvání potravinami, které organizovala nezisková organizace Zachraň jídlo ve spolupráci se Sociologickým ústavem Akademie věd. Role moderátorů se ujali Cyril Klepek a Adam Táborský z inovační agentury Direct People.

1 22 43 54 55 56 57 58 59 60 64 85