Aktuality


Odborníci chtějí pomoci lidem s celiakií

08. červen 2016

Náš výzkumný program Strategie AV21 se zabývá i problematikou lepku a jeho vlivu na zdraví. Proto v loňském roce uspořádal Mikrobiologický ústav AV ČR celodenní seminář pro veřejnost.  Z diskuzí vyplynulo, že celiaci i výrobci bezlepkových potravin se potýkají s mnoha potížemi. A právě ty chceme pomoci řešit. 


Akademie věd ČR otevřela v květnu nové Centrum transferu znalostí a technologií /CeTTAV/

06. červen 2016

Jedinečnost Centra spočívá zejména v koordinaci činností a výměně informací v transferu znalostí v rámci soustavy 54 pracovišť AV ČR. 

 

V Praze se diskutovalo o tom, jak neplýtvat zbytečně potravinami

31. květen 2016

To, co jednomu přebývá, druhému chybí. Tak jednoduše lze pojmenovat téma čtvrtečního večera, který se konal v Praze. Na téma plýtvání potravinami se rozhodli upozornit kolegové ze Sociologického ústavu.

 

Nenechte si ujít výstavu Ozvěny EXPO 2015 v Akademii věd! Potrvá do 29. července.

25. květen 2016

Pokud jste neměli možnost navštívit EXPO 2015 v Miláně, zamiřte do Prahy. V Galerii Věda a umění se přesvědčíte o tom, že věda nemusí být suchopárná a dokáže inspirovat umělce k vytvoření mimořádných děl.  

Jak omezit plýtvání potravinami se dozvíte 26. 5. v Praze na akci Sociologického ústavu

24. květen 2016

Ozvěny festivalu Země na talíři – Muffin man

19.00, AKC - Husova 4a, Praha 1

Zveme vás do Akademického Konferenčního Centra na večer věnovaný plýtvání potravinami. Tentokrát se zaměříme na fenomén Dumpsteringu – zachraňování (nebo chcete-li vybírání) nezávadného jídla z kontejnerů supermarketů.

 

AV ČR: Veletrh vědy přilákal do pražských Letňan tisíce návštěvníků

23. květen 2016

Veletrh vědy, největší popularizační akci svého druhu v České republice, navštívilo ve dnech 19.–21. května čtrnáct tisíc lidí. Za náš program Strategie AV21 se účastnily dva ústavy. Více informací o veletrhu ZDE..

Science.sk: Olomoucký festival vedeckých filmov sa nevyhol ani GMO

16. květen 2016

Ľudia viac ako kedykoľvek predtým diskutujú a pochybujú o obsahu svojho jedla a jeho vplyve na naše zdravie. Sú si toho vedomí aj organizátori Medzinárodného festivalu vedeckých filmov v Olomouci (AFO), ktorí jedlu venovali celú programovú sekciu. Jej témou bola jedna z najkontroverznejších otázok týkajúcich sa jedla – geneticky modifikované potraviny.

1 17 34 50 59 60 61 62 63 64 65 66