Aktuality


Špičkoví čeští vědci budou na semináři v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR mluvit o perspektivách genetických modifikací v biomedicíně a zemědělství

02. květen 2017

Genetické modifikace (GM) jsou tématem, které přitahuje už mnoho let pozornost veřejnosti a kolem kterého panuje řada dohadů a polopravd. Je jejich využívání bezpečné a co nám může přinést? Jak se vyvíjí metody genového inženýrství? Měli bychom přehodnotit náš postoj ke GM? O tom všem se bude mluvit na semináři „Perspektivy genetických modifikací v biomedicíně a zemědělství“, který se uskuteční 3. května 2017 v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky.


Náš program má na filmovém festivalu AFO vlastní sekci „Potraviny pro budoucnost“

25. duben 2017

 

Součástí letošního 52. ročníku mezinárodního filmového festivalu AFO je i sekce, kterou zaštiťuje náš výzkumný program Strategie AV21. V pátek a v sobotu jsme pro vás připravili filmy, besedy i přednášky. 

 

Účastnili jsme se Food Waste Hackathonu

24. duben 2017

Sociologický ústav AV ČR se 21. 4. – 23. 4. 2017 zapojil do Food Waste Hackathonu organizovaného neziskovou organizací Glopolis. Cílem této akce bylo získat pomocí inovativních nápadů funkční řešení výzev spojených s plýtváním jídlem ve formě návrhu mobilní aplikace. 

Workshop v Mikulově otevřel zajímavá témata o potravinové budoucnosti

13. duben 2017

Jaká bude potravinová budoucnost? Umíme zpracovat všechen bioodpad? Nasytíme lidstvo i v roce 2050? Máme vyvinuté dostatečně pokročilé technologie a procesy? Pomohou řasy? O těchto tématech se diskutovalo na workshopu, který se uskutečnil v Mikulově 11. dubna 2017 v rámci 5. konference ICCT v sekci Biotechnologie a Biorafinace. 

Prof. Jaroslav Doležel byl jedním z hostů rozhlasové Laboratoře

10. duben 2017

Tento diskusní pořad přibližuje posluchačům vědu s humorem. O aktuálních výsledcích světové vědy si totiž před mikrofonem povídají dva vědci a dva umělci. 

Máme novou publikaci Aktivní látky mikrořas ve výživě

07. duben 2017

Publikace autorů Jiřího Kopeckého, Richarda Lhotského a Jindřišky Paichlové z Centra Algatech Mikrobiologického ústavu AV ČR vyšla v edici Věda kolem nás Nakladatelství Academia. 

 

V Mikulově se bude mluvit o vývoji a inovacích potravin pro budoucí období

06. duben 2017

Ústav chemických procesů připravil workshop, který je součástí pátého ročníku Mezinárodní chemicko-technologické konferenci ICCT. 

1 18 35 52 55 56 57 58 59 60 61 69