Aktuality
Špičkoví čeští vědci budou na semináři v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR mluvit o perspektivách genetických modifikací v biomedicíně a zemědělství
Genetické modifikace (GM) jsou tématem, které přitahuje už mnoho let pozornost veřejnosti a kolem kterého panuje řada dohadů a polopravd. Je jejich využívání bezpečné a co nám může přinést? Jak se vyvíjí metody genového inženýrství? Měli bychom přehodnotit náš postoj ke GM? O tom všem se bude mluvit na semináři „Perspektivy genetických modifikací v biomedicíně a zemědělství“, který se uskuteční 3. května 2017 v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky.

Náš program má na filmovém festivalu AFO vlastní sekci „Potraviny pro budoucnost“
Součástí letošního 52. ročníku mezinárodního filmového festivalu AFO je i sekce, kterou zaštiťuje náš výzkumný program Strategie AV21. V pátek a v sobotu jsme pro vás připravili filmy, besedy i přednášky.

Účastnili jsme se Food Waste Hackathonu
Sociologický ústav AV ČR se 21. 4. – 23. 4. 2017 zapojil do Food Waste Hackathonu organizovaného neziskovou organizací Glopolis. Cílem této akce bylo získat pomocí inovativních nápadů funkční řešení výzev spojených s plýtváním jídlem ve formě návrhu mobilní aplikace.

Workshop v Mikulově otevřel zajímavá témata o potravinové budoucnosti
Jaká bude potravinová budoucnost? Umíme zpracovat všechen bioodpad? Nasytíme lidstvo i v roce 2050? Máme vyvinuté dostatečně pokročilé technologie a procesy? Pomohou řasy? O těchto tématech se diskutovalo na workshopu, který se uskutečnil v Mikulově 11. dubna 2017 v rámci 5. konference ICCT v sekci Biotechnologie a Biorafinace.

Prof. Jaroslav Doležel byl jedním z hostů rozhlasové Laboratoře
Tento diskusní pořad přibližuje posluchačům vědu s humorem. O aktuálních výsledcích světové vědy si totiž před mikrofonem povídají dva vědci a dva umělci.

Máme novou publikaci Aktivní látky mikrořas ve výživě
Publikace autorů Jiřího Kopeckého, Richarda Lhotského a Jindřišky Paichlové z Centra Algatech Mikrobiologického ústavu AV ČR vyšla v edici Věda kolem nás Nakladatelství Academia.

V Mikulově se bude mluvit o vývoji a inovacích potravin pro budoucí období
Ústav chemických procesů připravil workshop, který je součástí pátého ročníku Mezinárodní chemicko-technologické konferenci ICCT.