Aktuality


Seznam zprávy: Čeká nás nejspíš sucho. Jak velké, ukážou příští týdny, říká klimatolog

13. červen 2022

Hodnoty půdní vlhkosti aktuálně odpovídají červenci a již nyní je pravděpodobné, že se v létě k normálu spíše nevyšplhají. O suchu a výhledech na léto s koordinátorem projektu Intersucho profesorem Miroslavem Trnkou.


Čro PLUS: Znalost DNA pomáhá při šlechtění rostlin

09. červen 2022

Díky znalosti DNA poznají šlechtitelé už ze semínka, jaké vlastnosti bude rostlina bude mít. Tím se šlechtění velmi urychluje. 

 

 

Studenti Střední školy zemědělské a zahradnické navštívili olomoucké pracoviště ÚEB

08. červen 2022

Na pět desítek středoškolských studentů  Střední školy zemědělské a zahradnické v Olomouci přijelo 7. června na exkurzi do Centra strukturní a funkční genomiky rostlin ÚEB. 

Záznam diskuze Hrozí lidstvu hlad? Jak uživit 8 miliard lidí?

07. červen 2022

Hrozící nedostatek potravin, sucho, klimatická změna, rostoucí světová populace – stručný výčet důvodů, proč by Evropská unie měla dát zelenou cíleným genovým editacím

 

Dnes začíná mezinárodní konference Food, microbiota and immunity

06. červen 2022

Cílem této konference je umožnit setkání imunologů, mikrobiologů a vědců, kteří se zabývají výzkumem potravin a umožnit tak diskusi, navazování spolupráce a přenos znalostí napříč obory, státy a generacemi vědců. 

 

Hrozí lidstvu hlad? Jak uživit 8 miliard lidí?

03. červen 2022

Prof. Eva Zažímalová a doc. Aleš Pečinkal budou 3. 6. 2022 v 15:00  hosty panelové diskuze Václava Moravce  Hrozí lidstvu hlad? Jak uživit 8 miliard lidí? na Veletrhu vědy v Praze. 

Festival filosofie bude i o potravinách pro budoucnost

02. červen 2022

Mezi hosty červnového Evropského festivalu filozofie ve Velkém Meziříčí budou letos také prof. Jaroslav Doležel a dr. Barbora Duží



 

1 22 24 25 26 27 28 29 30 43 64 85