Téma


Český rozhlas: Potravinové doplňky bez chemie? Nemožné

03. červen 2017

Propagovat život bez zbytečné chemie je dnes módní. Slovo „chemie“ nezřídka funguje jako strašák označující něco nezdravého. Přitom chemie je všude kolem nás. I vaření oběda je chemický proces. A co teprve příprava doplňků stravy a pilulek, k jejich vývoji je potřeba celá chemická laboratoř! Hostem pořadu Meteor byla dr. Olga Šolcová z Ústavu chemických procesů. Celý pořad ZDE


Týden s Chlorellou v Třeboni

29. květen 2017

Slatinné lázně Třeboň ve spolupráci s Centrem ALGATECH, třeboňským pracovištěm Mikrobiologického ústavu AV ČR, zahájily 27. května Týden s Chlorellou. V restauraci Adéla v Bertiných lázních mohou hosté ochutnat několik druhů speciálně připravených pokrmů, obsahujících sladkovodní mikrořasu Chlorellu.

 

Účastníci workshopu v Praze se učili, jak omezit odpad v domácnosti

29. květen 2017

Ve středu 10. května se v Praze konal workshop věnovaný zero waste domácnosti. Organizoval ho Sociologický ústav AV ČR za podpory Strategie AV21. 

Zajímá vás jaká je pravda o éčkách? Přečtěte si naši novou publikaci!

10. květen 2017

Brožura Není éčko jako éčko vyšla v edici Strategie AV21 Nakladatelství Academia. Napsaly ji Olga Šolcová a Martina Matějková z Ústavu chemických procesů a zájem o ni je takový, že už domlouváme dotisk.

 

Akademie věd ČR o semináři v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR

09. květen 2017

V Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR se 3. května  2017 konal seminář nazvaný Genetické modifikace v biomedicíně a zemědělství. Informovala o něm na svých webových stránkách i Akademie věd ČR.

 

Olomoučtí vědci se podíleli na úplném přečtení genomu ječmene

04. květen 2017

Mezinárodnímu týmu vědců se po mnohaletém úsilí podařilo získat celou dědičnou informaci ječmene, významné obiloviny, která se využívá především jako krmivo pro hospodářská zvířata a také pro výrobu piva a whisky. 

Špičkoví čeští vědci budou na semináři v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR mluvit o perspektivách genetických modifikací v biomedicíně a zemědělství

02. květen 2017

Genetické modifikace (GM) jsou tématem, které přitahuje už mnoho let pozornost veřejnosti a kolem kterého panuje řada dohadů a polopravd. Je jejich využívání bezpečné a co nám může přinést? Jak se vyvíjí metody genového inženýrství? Měli bychom přehodnotit náš postoj ke GM? O tom všem se bude mluvit na semináři „Perspektivy genetických modifikací v biomedicíně a zemědělství“, který se uskuteční 3. května 2017 v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky.

1 8 15 16 17 18 19 20 21 22 29

Nově přidaná videa