Aktuality


Evropská konference o řasových biotechnologiích řešila i problematiku potravin

08. prosinec 2017

Zástupci výzkumných institucí, univerzit i komerčních firem se sešli na konferenci AlgaEurope 2017 v Berlíně, kterou pořádá European Algae Biomass Association ve spolupráci s Evropskou komisí. Co nového se odehrává ve světě řasových biotechnologií?


Zveme vás na seminář Zdravé potraviny

01. prosinec 2017

Přinášíme program semináře Zdravé potraviny. Přijďte se 7. prosince dozvědět, které potraviny prospívají a které naopak škodí zdraví do budovy AV ČR. Seminář je otevřený široké veřejnosti. Pozvánka s programem ZDE

Odborníci budou v Praze mluvit o zdravých potravinách

28. listopad 2017

O tom, co jsou to zdravé potraviny, kterých látek v nich obsažených se máme obávat a které naopak prospívají našemu zdraví, se bude diskutovat 7. prosince v Akademii věd ČR. Seminář je určený všem, kdo se zajímají o kvalitu potravin. Pořádá ho výzkumný program Strategie AV21 „Potraviny pro budoucnost“.

Odborníci se v Praze zúčastnili kurzu anaerobní mikrobiologie

21. listopad 2017

Vzhledem ke stále významnějším objevům při studiu střevního mikrobiomu jsme 16. listopadu připravili „Kurz anaerobní mikrobiologie a její aplikace“, který byl součástí výzkumného programu Potraviny pro budoucnost Strategie AV21. 

Dny otevřených dveří přilákaly do olomoucké laboratoře Ústavu experimentální botaniky davy návštěvníků

15. listopad 2017

Velký zájem byl letos o prohlídku laboratoře Ústavu experimentální botaniky v Olomouci. V rámci Týdne vědy a techniky navštívilo Centrum strukturní a funkční genomiky rostlin na 250 zájemců.

Výzkumný program Potraviny pro budoucnost se představil v Praze

14. listopad 2017

Budova Akademie věd ČR patřila 6. listopadu debatám o potravinách, jejich šlechtění, kvalitě a vlivu na zdraví člověka. Týden vědy a techniky totiž letos zahájil výzkumný program Strategie AV21 Potraviny pro budoucnost. Návštěvníci si mohli vybrat z deseti přednášek špičkových českých odborníků, připravena byla i panelová diskuze, kterou se všemi řešiteli programu vedl novinář Daniel Stach z České televize.  Bohatý program zahrnoval interaktivní stanoviště zúčastněných ústavů, či ochutnávky netypických potravin z hmyzu a mikrořas. Zájem byl velký, jen na přednášky a diskuzi dorazilo na tisíc návštěvníků.

Diskuze Potraviny pro budoucnost

09. listopad 2017

Proč plýtváme potravinami a jaké jsou důsledky tohoto jednání? Máme se bát éček? Jsou geneticky modifikované plodiny možnost nebo nutnost? Jak můžeme využít bioodpad? Na tyto a další otázky odpovídali 6. listopadu 2017 v Akademii věd ČR špičkoví odborníci výzkumného programu Potraviny pro budoucnost Strategie AV21. Večerní diskuzí provázel Daniel Stach z České televize. Na záznam se můžete podívat ZDE.

1 9 15 16 17 18 19 20 21 25 33

Kalendář

10
březen
2020
Konference Mikrobiota a zdraví

Nově přidaná videa