Média


Česká televize: Začíná Týden vědy a techniky

06. listopad 2017

Reportáž si můžete pustit ZDE


Úroda: Nová metoda urychlí šlechtění plodin

31. říjen 2017

Šlechtění nové odrůdy může trvat více než deset let, je velmi náročné a není výjimkou, že se odrůda neosvědčí a je stažena z trhu už po pár letech pěstování. 

 

UP Žurnál: Týden vědy a techniky: nové exponáty a přednášky špičkových vědců

31. říjen 2017

Vědecké pokusy, nové geologické exponáty, přednášky špičkových vědců i zábavně vzdělávací workshopy nabídnou Pevnost poznání a Přírodovědecká fakulta UP během Týdne vědy a techniky Akademie věd ČR. Více ZDE

Týden.cz: Jak předejít hladomorům? Budeme jíst trávy

30. říjen 2017

Počet lidí trpících nedostatkem jídla roste. Stejně jako populace na naší planetě. Tradiční plodiny přestávají stačit a podle některých prognóz hrozí lidstvu další hladomor. "Metody, které nás od něj už jednou zachránily, jsou ale vyčerpány," varuje rostlinný genetik Jaroslav Doležel.Více ZDE.

Týden: Potraviny budoucnosti? Třeba trávy

22. říjen 2017

Počet lidí trpících nedostatkem jídla roste. Stejně jako populace na naší planetě. Tradiční plodiny přestávají stačit a podle některých prognóz hrozí lidstvu další hladomor. "Metody, které nás od něj už jednou zachránily, jsou ale vyčerpány," varuje rostlinný genetik Jaroslav Doležel.Více ZDE.

Alternativní doktorka: Chlorella musí být dezintegrovaná

20. říjen 2017

Pokud chlorella není dezintegrovaná, moc si z ní váš organismus nevezme. Naše enzymy se nedokážou dostat k jejímu jádru, aby si z chlorelly vzaly to nejlepší, co nabízí. Další účinky zvyšuje mikronizace, díky které se násobí vstřebatelnost. Více ZDE.

olomouc.city.cz: O jídle čtyřikrát jinak: Festival Země na talíři představil zemědělství v novém světle

12. říjen 2017

Festival Země na talíři nabídl v úterý a ve středu v Olomouci promítání čtyř dokumentárních filmů, které poukazují na problematiku zemědělství, a to jak v zemích rozvojových, tak v zemích třetího světa. Nechyběly ani odborné diskuze, jichž se zúčastnili specialisté z řad vědeckých ústavů.Více ZDE

1 15 29 35 36 37 38 39 40 41 42 56