Média


Agris.cz: Olomoučtí vědci mají podíl na úplném přečtení genomu ječmene

05. květen 2017

Celou dědičnou informaci ječmene se podařilo získat mezinárodnímu týmu vědců, ve kterém jsou i odborníci z Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR. Více ZDE


Zemědělec.cz: Vědci z Olomouce mají podíl na úplném přečtení genomu ječmene

05. květen 2017

Celou dědičnou informaci ječmene se podařilo získat mezinárodnímu týmu vědců, ve kterém jsou i odborníci z Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR. Článek ZDE

Česká televize: Olomoučtí vědci přečetli genom ječmene. Proč je to tak dobrá zpráva?

04. květen 2017

Mezinárodnímu týmu vědců se po mnohaletém úsilí podařilo získat celou dědičnou informaci ječmene, významné obiloviny, která se využívá především jako krmivo pro hospodářská zvířata, ale také pro výrobu piva a whisky. Znalost genomu pomůže při šlechtění nových odrůd odolných vůči klimatickým změnám, škůdcům a chorobám. Více ZDE

Blesk: Vědci Vědci po deseti letech našli klíč k šlechtění ječmene. Pomohli i Češi.

04. květen 2017

Celou dědičnou informaci ječmene se podařilo získat mezinárodnímu týmu vědců, ve kterém jsou i odborníci z Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR. Přečtení genomu pomůže urychlit šlechtění ječmene, řekl ve čtvrtek vedoucí olomouckého pracoviště Ústavu experimentální botaniky Jaroslav Doležel.Celý článek ZDE
 

Akademie věd ČR: Olomoučtí vědci se podíleli na úplném přečtení genomu ječmene

04. květen 2017

Mezinárodnímu týmu vědců se po mnohaletém úsilí podařilo získat celou dědičnou informaci ječmene, významné obiloviny, která se využívá především jako krmivo pro hospodářská zvířata a také pro výrobu piva a whisky. O úspěchu informovalo Mezinárodní konsorcium pro sekvenování genomu ječmene (IBSC) a vyšel o něm článek v prestižním časopise Nature. Celý článek ZDE

TV Morava: Olomoučtí vědci se podíleli na úplném přečtení genomu ječmene

04. květen 2017

Po mnohaletém úsilí se mezinárodnímu týmu vědců podařilo získat celou dědičnou informaci ječmene - významné obiloviny, která se využívá především jako krmivo pro hospodářská zvířata a také pro výrobu piva a whisky.Více ZDE

Český rozhlas: Olomoučtí vědci mají podíl na úplném přečtení genomu ječmene

04. květen 2017

Celou dědičnou informaci ječmene se podařilo získat mezinárodnímu týmu vědců, ve kterém jsou i odborníci z Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR. Více ZDE

1 13 26 35 36 37 38 39 40 41 50