Média


Akademie věd ČR: Olomoučtí vědci se podíleli na úplném přečtení genomu ječmene

04. květen 2017

Mezinárodnímu týmu vědců se po mnohaletém úsilí podařilo získat celou dědičnou informaci ječmene, významné obiloviny, která se využívá především jako krmivo pro hospodářská zvířata a také pro výrobu piva a whisky. O úspěchu informovalo Mezinárodní konsorcium pro sekvenování genomu ječmene (IBSC) a vyšel o něm článek v prestižním časopise Nature. Celý článek ZDE


TV Morava: Olomoučtí vědci se podíleli na úplném přečtení genomu ječmene

04. květen 2017

Po mnohaletém úsilí se mezinárodnímu týmu vědců podařilo získat celou dědičnou informaci ječmene - významné obiloviny, která se využívá především jako krmivo pro hospodářská zvířata a také pro výrobu piva a whisky.Více ZDE

Český rozhlas: Olomoučtí vědci mají podíl na úplném přečtení genomu ječmene

04. květen 2017

Celou dědičnou informaci ječmene se podařilo získat mezinárodnímu týmu vědců, ve kterém jsou i odborníci z Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR. Více ZDE

Science mag.cz: GMO Problémem Evropy jsou konzervativní zákony

04. květen 2017

Špičkoví čeští vědci budou na semináři v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR mluvit o perspektivách genetických modifikací v biomedicíně a zemědělství. Celý článek ZDE.

Novinky.cz: Olomoučtí vědci se podíleli na plném přečtení genomu ječmene

04. květen 2017

Celou dědičnou informaci ječmene se podařilo získat mezinárodnímu týmu vědců, ve kterém jsou i odborníci z Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR. Podle vedoucího olomouckého pracoviště ústavu Jaroslava Doležela pomůže přečtení genomu urychlit šlechtění ječmene. Více ZDE 

Prof. Jaroslav Doležel byl jedním z hostů rozhlasové Laboratoře

10. duben 2017

Tento diskusní pořad přibližuje posluchačům vědu s humorem. O aktuálních výsledcích světové vědy si totiž před mikrofonem povídají dva vědci a dva umělci. 

Umělými sladidly tělo neošálíte

05. duben 2017

Sladíte kávu umělým sladidlem, pijete kolu bez kalorií, a přesto máte pocit, že tloustnete? Není divu. Po sladké chuti v puse se totiž v těle nastartují stejné procesy, jako byste snědli třeba tři kostky cukru. Poslechněte si, co o umělých sladidlech řekla Českému rozhlasu Olga Šolcová ZDE.

Foto: Fotobanka Pixabay

 

1 13 26 35 36 37 38 39 40 41 50