Média
Novinky.cz: Přednášky nejen o chemii představí olomouckou vědu
Přednáškový cyklus Současná chemie, který na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého (UP) v Olomouci organizuje chemik Pavel Hobza, má podtitul „Olomoucká věda 2019“.

Podívejte se na reportáž z vernisáže výstavy o rostlinách budoucnosti
Výstava Nature Future: Rostliny budoucnosti, kterou můžete navštívit v Galerii věda a umění AV ČR do 12. dubna, se návštěvníkům líbí.

Akademie věd ČR: Jak získat odolnější odrůdy? Začala výstava o rostlinách budoucnosti
Nature Future, rostliny budoucnosti. Tak se jmenuje nová výstava v Galerii Věda a umění na Národní třídě, věnovaná vědcům, kteří svou prací doslova zachraňují lidstvo. Velkoformátové snímky švýcarského fotografa Maria del Curta připomínají jak odkaz ruského botanika N. I. Vavilova, tak současné úspěchy českých badatelů.
Náš region: Nature – Future: Rostliny budoucnosti
V Galerii Věda a umění Akademie věd ČR začíná nová výstava představující úsilí vědců o zajištění dostatku potravin Nature – Future: Rostliny budoucnosti.

Vesmír: Barviva v potravinách: Proč nám to s nimi chutná
Lidé vnímají okolní svět svými smysly. Mezi nimi je nejdůležitější zrak. Ten nám přináší až osmdesát procent vjemů a díky němu vnímáme svět kolem nás v barvách. Barva nás osloví první, až potom vnímáme další informace, jako je tvar či velikost. A platí to i pro potraviny. Krása barev nás ovlivňuje, kdykoliv usedneme k jídlu či jdeme nakupovat.Přečtěte si celý článek ZDE.

Blog iDnes: Lepek zdravým lidem neškodí
Bezlepková dieta je již delší čas módním trendem, a zejména mladí lidé ji často drží zcela zbytečně v domnění, že prospívají svému zdraví. Někteří odborníci se dokonce shodují, že bezlepková dieta zdravému člověku neprospívá.

Hospodářské noviny: Genová úprava rostlin zažívá boom: Vědci vyvíjí sladší jahody či buráky, na které lidé nebudou alergičtí. V EU je ale brzdí přísná pravidla
Pro někoho nudná a mdlá chuť rajských jablíček dostane nový říz. Brazilští vědci začátkem roku oznámili, že upravují rajčata tak, aby vytvářela pálivou látku kapsaicin.