Téma


Český rozhlas: Budoucnost patří jedlým obalům

24. květen 2018

Rozhlasový pořad Meteor se tentokrát zaměřil na obaly. Oceány plné plastových sáčků a mořští živočichové otrávení mikroplasty, to je velmi nepříjemný vedlejší a původně nepředpokládaný produkt naší doby plastové. 


Časopis Živa ocenil olomoucký tým vědců z Ústavu experimentální botaniky

14. květen 2018

Ve středu 9. května byly vyhlášeny ceny časopisu Živa za nejlepší články roku 2017. Jednu z cen získal seriál Nové poznatky v genetice rostlin, jehož autory jsou vědci z olomoucké laboratoře Ústavu experimentální botaniky (ÚEB) AV ČR, v. v. i., která je součástí Centra regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský výzkum.

O kultivacích mikrořas se mluvilo v Rakousku

01. květen 2018

V univerzitním a výzkumném centru v rakouském Tullnu proběhla na konci dubna networkingová aktivita německy hovořících zemí – Německa, Rakouska a Švýcarska “Netzwerk Algen”, zaměřená tentokrát na různé systémy kultivací mikrořas. Organizátorem tohoto mezinárodního setkání byla vídeňská zemědělská univerzita BOKU a rakouské Spolkové ministerstvo dopravy, inovací a technologie.

Náš výzkumný program měl i letos vlastní sekci na AFO

27. duben 2018

Filmovou projekci, vyhlášení ceny i přednášku nabídla naše sekce Potraviny pro budoucnost návštěvníkům letošního mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů AFO, který se v Olomouci konal od 24. do 29. dubna 2018.

 

Seminář Potravinová nesnášenlivost a její zdravotní důsledky přilákal mnoho zájemců

23. duben 2018

Lepek, bezlepková dieta, potravinové alergie a vliv střevních bakterií na zdraví byly hlavními tématy semináře, který pro veřejnost připravili 23. dubna 2018 odborníci z Mikrobiologického ústavu (MBÚ) Akademie věd ČR (AV ČR) v rámci výzkumného programu Potraviny pro budoucnost Strategie AV21.

 

Přednáška "Máme se bát éček?" vzbudila zájem veřejnosti

13. duben 2018

O éčkách se mluvilo 11. dubna v Praze. V knihovně A. Švehly přednášela dr. Olga Šolcová z Ústavu chemických procesů AV ČR.
 

Workshop Správné krájení a kostění

05. duben 2018

Naučit se hospodařit efektivněji s potravinami byl hlavní cíl workshopu, který 5. 4. 2018 uspořádal  Sociologický ústav ve spolupráci s iniciativou Zachraň jídlo. 

1 9 10 11 12 13 14 15 16 24 31