Média


Česká televize: Co jsou zdravé potraviny?

07. prosinec 2017

Na rozhovor s prof. Janou Hajšlovou o semináři Zdravé potraviny se můžete podívat ZDE


Česká televize Věda 24: Češi šlechtí odolnější odrůdy banánů

03. prosinec 2017

Reportáž si můžete pustit ZDE.

Časopis Respekt: Rozvrat v mikrobiální ZOO

02. prosinec 2017

Nestává se příliš často, aby lékaři odložili moderní medikamenty a sáhli po dávném receptu. Začátkem dekády však v nemocnici v nizozemském Leidenu umírala čtyřiaosmdesátiletá žena na střevní infekci způsobenou bakteriemi zvanými klostridie; antibiotika proti nemoci projevující se průjmem a zvracením nepomáhala, a tak si ošetřující lékař vzpomněl na metodu, o které četl ve starých odborných časopisech: na transplantaci stolice, přenesení výkalů zdravého člověka do střev nemocného. Jiný nápad už neměl, a tak požádal nadřízeného o povolení. Více ZDE.

Česká televize: Banány odolné vůči škůdcům a nemocem

30. listopad 2017

Reportáž si můžete pustit ZDE.

Parlamentní listy: Zdravé potraviny. Které jsou přínosné a které škodí?

28. listopad 2017

Kvalita potravin hraje ve výživě lidí významnou roli. Přibližně jedna třetina obyvatel planety trpí tzv. skrytým hladem, což je příjem prázdných kalorií bez dostatečného množství vitaminů, minerálů a stopových prvků.Více ZDE.

Blesk: Experti: Svět se řítí do hladomoru. Budoucnost je v geneticky upraveném jídle a řasách

13. listopad 2017

Hrozí modernímu světu hladomor? Ještě před několika lety jsme mysleli, že díky vědě z něj uděláme problém minulosti. Současnost, kdy každoročně stoupá počet lidí, kteří trpí hladem, však ukázala, že budoucnost hrozí černými scénáři. O tom, jak může zasáhnout moderní věda, diskutovali v pondělí odborníci na Akademii věd České republiky. Celý článek ZDE.

 
 

ČT Věda24: Týden vědy a techniky

12. listopad 2017

Reportáž si můžete pustit ZDE.

1 11 18 19 20 21 22 23 24 30 40