Aktuality
TV Slovácko: Reportáž z debaty o zlepšení životního prostředí v Uherském Hradišti
Jaká opatření přijmout pro bezpečnou budoucnost a udržitelné fungování města Uherské Hradiště v podmínkách měnícího se klimatu v průběhu 21. století? i o tom byla listopadová debata, které se zúčastnila barbora Duží z našeho programu.

Pořádáme zajímavý seminář Mikrobiom a prostředí: Co nás obklopuje, to nás formuje
Pokud se zajímáte o problematiku mikrobiomu a jeho vlivu na zdraví a vznik nemoci, nenechte si ujít zajímavý seminář, který se koná v pondělí 12. 12. 2022 v budově Akademie věd v Praze (místnost č. 206).

Novinky.cz: Pro zvýšení produkce potravin musíme zavést odolné a výnosné odrůdy, upozorňují vědci
Podle prognózy OSN by 15. listopadu měla světová populace dosáhnout osmi miliard lidí. Pro potřebné zvýšení produkce potravin je zásadní zavádět nové odrůdy plodin s dobrým výnosem a lepší odolností vůči dopadům změny klimatu.

Denik.cz: Žádný hon, nejsou zajíci. Zvýšit populaci má úbytek pesticidů a půda v ekorežimu

Beseda Jídlo budoucnosti
Řasy, umělé maso, cvrčci nebo genově editované potraviny. Jak se do budoucna upraví náš jídelníček? Změna klimatu, růst světové populace, nedostatek vody i zničené životní prostředí nutí lidstvo hledat nové zdroje i způsoby pěstovaní a obživy. Dokáží nové metody uživit celou planetu?

Veřejná debata o malých řešeních pro zlepšení životního prostředí a kvality života v Uherském Hradišti
Je tomu zhruba rok a půl, kdy byla schválena Místní adaptační strategie na změnu klimatu ve městě Uherské Hradiště. Tato strategie obsahuje řadu opatření pro bezpečnou budoucnost a udržitelné fungování města Uherské Hradiště v podmínkách měnícího se klimatu v průběhu 21. století. Obsahuje konkrétní opatření vybraná podle podmínek ve městě, která umožní těmto problémům a rizikům vhodně předcházet nebo se jim přizpůsobit.

ČT24: Jídlo budoucnosti
Světová populace roste a dosahuje už osmi miliard lidí. To s sebou nese řadu rizik, mezi nimi i hrozící nedostatek potravin.Co je potřeba udělat pro zvýšení produkce potravin a jak získat odolnější plodiny s lepším výnosem? I o tom mluvil ve vysílání ČT 24 koordinátor našeho programu Jaroslav Doležel. Pořad si můžete pustit ZDE (1:51)
Kalendář
14 srpen 2023 |
Letní vědecký kemp pro učitele | |
19 červenec 2023 |
Festival Země na talíři | |
18 červenec 2023 |
Letní Science camp v laboratoři ÚEB | |
21 červen 2023 |
Olomoucké pracoviště ÚEB navštíví studenti gymnázia |