Média


Český rozhlas Dvojka: Seminář zdravé potraviny ve zprávách v 8:00

08. prosinec 2017

Pozvánku Českého rozhlasu na seminář Zdravé potraviny si můžete poslechnout ZDE.


AV ČR: Zdravé potraviny. Které jsou přínosné a které škodí?

08. prosinec 2017

Kvalita potravin hraje ve výživě lidí významnou roli. Přibližně jedna třetina obyvatel planety trpí tzv. skrytým hladem, což je příjem prázdných kalorií bez dostatečného množství vitaminů, minerálů a stopových prvků. Tento fenomén přitom ohrožuje nejen chudé země, ale i Evropu. Více ZDE

Český rozhlas Plus: Obavy z hladu se týkají i Evropanů. Za 30 let budeme jíst cvrčky i geneticky upravené rostliny

08. prosinec 2017

V roce 2050 má podle odhadu OSN lidská populace dosáhnout počtu 9,7 miliardy obyvatel. Řada vědeckých studií tvrdí, že při současném způsobu produkce potravin není možné takové množství lidí uživit. Vědci a instiktivně i běžná populace hledají na tuto otázku odpověď. Článek i reportáž ZDE.

Česká televize: Co jsou zdravé potraviny?

07. prosinec 2017

Na rozhovor s prof. Janou Hajšlovou o semináři Zdravé potraviny se můžete podívat ZDE

Česká televize Věda 24: Češi šlechtí odolnější odrůdy banánů

03. prosinec 2017

Reportáž si můžete pustit ZDE.

Časopis Respekt: Rozvrat v mikrobiální ZOO

02. prosinec 2017

Nestává se příliš často, aby lékaři odložili moderní medikamenty a sáhli po dávném receptu. Začátkem dekády však v nemocnici v nizozemském Leidenu umírala čtyřiaosmdesátiletá žena na střevní infekci způsobenou bakteriemi zvanými klostridie; antibiotika proti nemoci projevující se průjmem a zvracením nepomáhala, a tak si ošetřující lékař vzpomněl na metodu, o které četl ve starých odborných časopisech: na transplantaci stolice, přenesení výkalů zdravého člověka do střev nemocného. Jiný nápad už neměl, a tak požádal nadřízeného o povolení. Více ZDE.

Česká televize: Banány odolné vůči škůdcům a nemocem

30. listopad 2017

Reportáž si můžete pustit ZDE.

1 13 26 27 28 29 30 31 32 33 38 50