Aktuality


Plýtvání potravinami - tisková zpráva

22. leden 2018

Náš výzkumný program Potraviny pro budoucnost řeší nejen to, jak zvýšit produkci potravin, jejich efektivitu a kvalitu. Neméně důležité je podle nás snížit plýtvání potravinami. Sociologický ústav AV ČR v dotazníkovém šetření zjistil zajímajé informace. 

 


V Třeboni se mluvilo o mikrořasách

22. prosinec 2017

V třeboňském centru řasových biotechnologií Algatech Mikrobiologického ústavu AV ČR se 23. listopadu uskutečnil odborný seminář Mikrořasy jako buněčná továrna - Biorafinace. Využití cenných látek z řasové (potažmo jakékoliv) biomasy a následné zužitkování zbytků (energetické, krmivářské) je základním principem tzv. biorafinačního principu. Na řasovou buňku se pak pohlíží jako na rafinérii, která produkuje různé látky - pigmenty, mastné kyseliny, bílkoviny, sekundární metabolity.

Odborníci diskutovali už podruhé o problematice bezlepkové diety

11. prosinec 2017

Setkání "Kulatý stůl - bezlepková dieta" se konalo 23. listopadu v budově Akademie věd ČR. Sešli se na něm lékaři, specialisté, zástupci ministerstev a pacientských organizací.

Evropská konference o řasových biotechnologiích řešila i problematiku potravin

08. prosinec 2017

Zástupci výzkumných institucí, univerzit i komerčních firem se sešli na konferenci AlgaEurope 2017 v Berlíně, kterou pořádá European Algae Biomass Association ve spolupráci s Evropskou komisí. Co nového se odehrává ve světě řasových biotechnologií?

Zveme vás na seminář Zdravé potraviny

01. prosinec 2017

Přinášíme program semináře Zdravé potraviny. Přijďte se 7. prosince dozvědět, které potraviny prospívají a které naopak škodí zdraví do budovy AV ČR. Seminář je otevřený široké veřejnosti. Pozvánka s programem ZDE

Odborníci budou v Praze mluvit o zdravých potravinách

28. listopad 2017

O tom, co jsou to zdravé potraviny, kterých látek v nich obsažených se máme obávat a které naopak prospívají našemu zdraví, se bude diskutovat 7. prosince v Akademii věd ČR. Seminář je určený všem, kdo se zajímají o kvalitu potravin. Pořádá ho výzkumný program Strategie AV21 „Potraviny pro budoucnost“.

Odborníci se v Praze zúčastnili kurzu anaerobní mikrobiologie

21. listopad 2017

Vzhledem ke stále významnějším objevům při studiu střevního mikrobiomu jsme 16. listopadu připravili „Kurz anaerobní mikrobiologie a její aplikace“, který byl součástí výzkumného programu Potraviny pro budoucnost Strategie AV21. 

1 22 43 64 66 67 68 69 70 71 72 85