Aktuality


Olomoučtí vědci vedli společně se špičkovými světovými odborníky prestižní odborný kurz v Číně

30. červen 2016

Týdenní workshop moderních metod zkoumání dědičné informace rostlin pořádala Zemědělská univerzita v čínském Nankingu (Nanjing). Profesorka Xiue Wang pozvala na kurz vědce, kteří se věnují různým oblastem tohoto studia. 


Na olomouckém Veletrhu vědy a výzkumu jsme představili potraviny budoucnosti

29. červen 2016

Tisíce návštěvníků zavítaly na letošní Veletrh vědy a výzkumu Univerzity Palackého. Seznámit se s vědou v praxi, vyzkoušet si některé pokusy a zažít malá dobrodružství mohli školáci, dospělí i rodiny s dětmi na šedesáti stanovištích Přírodovědecké fakulty UP i v interaktivním muzeu vědy v Pevnosti poznání. Dva stánky představily i náš výzkumný program „Potraviny pro budoucnost“ a dokázaly, že věda není nuda.  

Odborníci chtějí pomoci lidem s celiakií

08. červen 2016

Náš výzkumný program Strategie AV21 se zabývá i problematikou lepku a jeho vlivu na zdraví. Proto v loňském roce uspořádal Mikrobiologický ústav AV ČR celodenní seminář pro veřejnost.  Z diskuzí vyplynulo, že celiaci i výrobci bezlepkových potravin se potýkají s mnoha potížemi. A právě ty chceme pomoci řešit. 

Akademie věd ČR otevřela v květnu nové Centrum transferu znalostí a technologií /CeTTAV/

06. červen 2016

Jedinečnost Centra spočívá zejména v koordinaci činností a výměně informací v transferu znalostí v rámci soustavy 54 pracovišť AV ČR. 

 

V Praze se diskutovalo o tom, jak neplýtvat zbytečně potravinami

31. květen 2016

To, co jednomu přebývá, druhému chybí. Tak jednoduše lze pojmenovat téma čtvrtečního večera, který se konal v Praze. Na téma plýtvání potravinami se rozhodli upozornit kolegové ze Sociologického ústavu.

 

Nenechte si ujít výstavu Ozvěny EXPO 2015 v Akademii věd! Potrvá do 29. července.

25. květen 2016

Pokud jste neměli možnost navštívit EXPO 2015 v Miláně, zamiřte do Prahy. V Galerii Věda a umění se přesvědčíte o tom, že věda nemusí být suchopárná a dokáže inspirovat umělce k vytvoření mimořádných děl.  

Jak omezit plýtvání potravinami se dozvíte 26. 5. v Praze na akci Sociologického ústavu

24. květen 2016

Ozvěny festivalu Země na talíři – Muffin man

19.00, AKC - Husova 4a, Praha 1

Zveme vás do Akademického Konferenčního Centra na večer věnovaný plýtvání potravinami. Tentokrát se zaměříme na fenomén Dumpsteringu – zachraňování (nebo chcete-li vybírání) nezávadného jídla z kontejnerů supermarketů.

 

1 22 43 64 78 79 80 81 82 83 84 85