KDY?
Čtvrtek 29. července 2021 od 17:30 do 20:00
KDE?
Voctářova 2497/18, Praha 8, 180 00
Pořádají Sociologický ústav AV ČR a iniciativa Zachraň jídlo
Workshop pod hlavičkou iniciativy Zachraň jídlo vzdělává v duchu myšlenky "jak se chovat v kuchyni hospodárně a tím ulevit svojí kapse i životnímu prostředí!" Účastníci se dozvědí, jak zacházet s konkrétními surovinami. Jednak aby byli připraveni využít maximum z toho, co nám sezóna nabízí, jednak aby došli poznání, že prodloužením jejich životnosti je možné také zvýšit jejich nutriční hodnotu. Workshop proběhne formou kvízu a zejména pak zapojením do výroby malého pohoštění, kde budou pracovat se sezónní zeleninou a luštěninami. Na místě pak proběhne společná konzumace. Domů si účastníci odnesou recept, svůj výrobek a přesvědčení, že se vyplatí být v kuchyni kreativní.
Akce proběhne v souladu s aktuálně platnými protiepidemickými nařízeními Vlády ČR.
Pro účast na akci je nutné doložit: negativní PCR test (max. 7 dní starý)/negativní antigenní test (max. 72 hodin starý) nebo průkaz o očkování (min. 14 dní od druhé dávky) nebo doklad o prodělané nemoci COVID-19 (max. 180 dní starý).
Účastí na workshopu vyjadřujete souhlas s pořízením fotografií, které budou použity pro účely propagace výzkumného programu Strategie AV21 – Potraviny pro budoucnost, ve kterém Sociologický ústav AV ČR, v. v. i., řeší téma Plýtvání potravinami jako lokální i globální problém a v rámci kterého je tato akce organizována.
Kapacita je OMEZENÁ (max. 12 osob), pro účast je NUTNÁ REGISTRACE na e-mailu radka.hanzlova@soc.cas.cz.