Potravinářská komora České republiky a Česká technologická platforma pro potraviny si Vás dovolují pozvat na seminář
Kdy: 8. prosince 2021 od 9.00 hodin
Kde: Národní zemědělské muzeum, s. p. o., velký sál, Kostelní 1300/44, 170 00 Praha
Prezence 8.30 – 9.00 hod.
Dopolední blok 9.00 – 12.00 hod., moderuje: Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. (PK ČR)
9.00 – 9.15 Úvodní slovo: Ing. Dana Večeřová – prezidentka PK ČR, Ing. Miroslav Koberna, CSc., ředitel pro programování a strategii PK ČR
9.15 – 10.00 Jak zprostředkovat spotřebiteli doplňkové informace o potravinách: vybrané poznatky ze studie proveditelnosti - Ing. I. Bošková, Ph.D., ÚZEI
10.00 – 10.30 Výživová doporučení v praxi - teorie vs. realita– Mgr. Aneta Sadílková, Sekce nutričních terapeutů ČAS
10.30 – 11.15 Průmyslově zpracované potraviny a lidské zdraví - prof. MUDr Helena Tlaskalová-Hogenová, DrSc., MUDr. Tomáš Hrnčíř, PhD, Mikrobiologický ústav AVČR
11.15 – 12.00 Přehled trendů v cereální technologii (shrnutí poznatků o obilovinách a cereálních výrobcích z pohledu výživy a technologie; pohled současnosti a budoucnosti) - doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D., VŠCHT
Oběd 12.00 - 12.30 hod.
Odpolední blok 12.30 – 15.30 hod., moderuje: Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT)
12.30 – 13.15 Alternativy masa na bázi rostlinných bílkovin: módní trend, nebo nutnost pro budoucnost? (doc. MVDr. Josef Kameník, CSc., MBA, VETUNI Brno)
13.15 – 14.00 Srovnání mléčných a rostlinných alternativ z hlediska složení a výživy (doc. Ing. Šárka Horáčková, CSc., VŠCHT)
14.15 – 15.00 Ovoce a zelenina – vláknina, obsahy živin, kontaminanty, antinutriční látky – změny v čase?? (doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., VŠCHT)
15.00 – 15.30 Shrnutí a závěr
Svoji účast na semináři potvrďte, prosím, u paní Lenky Vondruškové ze sekretariátu PK ČR na e-mail: vondruskova@foodnet.cz, a to nejpozději do 1. prosince 2021
Pro více informací kontaktujte D.Gabrovskou na e-mailu: gabrovska@foodnet.cz nebo telefonu: +420 296 411 192.
Seminář je bezplatný.
Pozvánka ZDE