Na nové publikaci o fermentaci se podílela i prof. Helena Tlaskalová-Hogenová

13. únor 2019

V  posledních letech je věnována stále větší pozornost fermentovaným mléčným výrobkům, které příznivě ovlivňují mikrobiotu člověka. V našem výzkumném programu Potraviny pro budoucnost  se tomuto tématu věnuje prof. Helena Tlaskalová -  Hogenová z Mikrobiologického ústavu AV ČR. Podílela se i na vzniku zajímavé brožury, ktetou vydala Potravinářská komora ČR . 


Cílem předkládané publikace je seznámit zájemce o hlubší poznání tajemství fermentovaných mléčných výrobků z řad odborné i laické veřejnosti, s vlastní  technologií, s bakteriemi mléčného kvašení, jejich úlohou při vzniku těchto lahodných, oblíbených a lékaři doporučovaných výrobků a vlivem těchto výrobků na naše zdraví. Brožuru si můžete přečíst ZDE.