Mezinárodní konference Food, microbiota and immunity

06. červen 2022

 

Mezinárodní konference Food, microbiota and immunity

Kdy: 6.-9. června 2022

Kde: Praha

Registrace: do 31.5.2022 https://fmi2022.eu/

Pořadatelé:  ČIS s podporou programu Potraviny pro budoucnost Strategie AV21 a nadačního fondu Homunkulus

Cílem této konference je umožnit setkání imunologů, mikrobiologů a vědců, kteří se zabývají výzkumem potravin a umožnit tak diskusi, navazování spolupráce a přenos znalostí napříč obory, státy a generacemi vědců. 

Hlavními body programu budou:

  • Metodické novinky a výzvy
  • Ekologie a vývoj mikrobioty organismů
  • Biologicky aktivní produkty mikrobioty
  • Terapeutická manipulace mikrobiotou
  • Vztahy mezi mikroby a hostitelem
  • Fyziologie trávicího traktu a mechanismy interakce mezi střevní mikrobiotou a hostitelem
  • Slizniční imunita a tolerance
  • Ovlivnění fyziologických funkcí mikrobiotou
  • Přirozená imunita a zánět
  • Strava a mikrobiota u zánětlivých a nádorových chorob
  • Funkční potraviny a probiotika

 

Účast přislíbili:

  • Basic, Marijana (Hannover, Germany)
  • Bel, Shai (Safed, Israel)
  • Bosch, Thomas C. G. (Kiel, Germany)
  • Dieleman, Levinus (Leo) A. (Edmonton, Canada)
  • Górska, Sabina (Wroclaw, Poland)
  • Hansen, Axel Kornerup (Copenhagen, Denmark)
  • Hrdý, Jiří (Prague, Czech Republic)
  • Kopečný, Jan (Prague, Czech Republic)
  • Koren, Omry  (Safed, Israel)
  • Kostovčíková, Klára (Prague, Czech Republic)
  • Městecký, Jiří (Birmingham, USA)
  • Moro, Kazuyo (Osaka, Japan)
  • Powrie, Fiona (Oxford, UK)
  • Savidge, Tor (Houston, USA)
  • Schabussova, Irma (Vienna, Austria)
  • Schwarzer, Martin (Nový Hrádek, Czech Republic)
  • Trinchieri, Giorgio (Bethesda, USA)
  • Uhlig, Holm (Oxford, UK)
  • ...a další