Kdy: 6.-9. června 2022
Kde: Praha
Registrace: do 31.5.2022 https://fmi2022.eu/
Pořadatelé: ČIS s podporou programu Potraviny pro budoucnost Strategie AV21 a nadačního fondu Homunkulus
Cílem této konference je umožnit setkání imunologů, mikrobiologů a vědců, kteří se zabývají výzkumem potravin a umožnit tak diskusi, navazování spolupráce a přenos znalostí napříč obory, státy a generacemi vědců.
Hlavními body programu budou:
- Metodické novinky a výzvy
- Ekologie a vývoj mikrobioty organismů
- Biologicky aktivní produkty mikrobioty
- Terapeutická manipulace mikrobiotou
- Vztahy mezi mikroby a hostitelem
- Fyziologie trávicího traktu a mechanismy interakce mezi střevní mikrobiotou a hostitelem
- Slizniční imunita a tolerance
- Ovlivnění fyziologických funkcí mikrobiotou
- Přirozená imunita a zánět
- Strava a mikrobiota u zánětlivých a nádorových chorob
- Funkční potraviny a probiotika
Účast přislíbili:
- Basic, Marijana (Hannover, Germany)
- Bel, Shai (Safed, Israel)
- Bosch, Thomas C. G. (Kiel, Germany)
- Dieleman, Levinus (Leo) A. (Edmonton, Canada)
- Górska, Sabina (Wroclaw, Poland)
- Hansen, Axel Kornerup (Copenhagen, Denmark)
- Hrdý, Jiří (Prague, Czech Republic)
- Kopečný, Jan (Prague, Czech Republic)
- Koren, Omry (Safed, Israel)
- Kostovčíková, Klára (Prague, Czech Republic)
- Městecký, Jiří (Birmingham, USA)
- Moro, Kazuyo (Osaka, Japan)
- Powrie, Fiona (Oxford, UK)
- Savidge, Tor (Houston, USA)
- Schabussova, Irma (Vienna, Austria)
- Schwarzer, Martin (Nový Hrádek, Czech Republic)
- Trinchieri, Giorgio (Bethesda, USA)
- Uhlig, Holm (Oxford, UK)
- ...a další