Máme novou publikaci Aktivní látky mikrořas ve výživě

07. duben 2017

Publikace autorů Jiřího Kopeckého, Richarda Lhotského a Jindřišky Paichlové z Centra Algatech Mikrobiologického ústavu AV ČR vyšla v edici Věda kolem nás Nakladatelství Academia. 

 


Mikroskopické řasy a sinice nacházejí stále větší uplatnění ve výživě, ale i v krmivářství. Autoři přinášejí ucelený přehled o účinných látkách mikrořas i o působení řasové biomasy jako celku a věnují se jednotlivým skupinám aktivních látek: proteinům, aminokyselinám, lipidům, vitamínům, sacharidům, jejich charakteristice i fyziologickým účinkům v organismu. Druhá část publikace spojednává o využití řasové biomasy ve výživě člověka i jako doplňku krmných směsí pro hospodářská a domácí zvířata.

Nová brožura navazuje na dřívěji vydanou publikaci Mikrořasy - solární továrna v jedné buňce přicházej

Centrum ALGATECH Mikrobiologického ústavu AV ČR, v. v. i., vzniklo v Třeboni již před 55 lety a po celou dobu se věnuje studiu mikroskopických řas z pohledu genetiky, fyziologie, biochemie a biotechnologie. Publikaci si můžete přečíst ZDE.