Aktuality


Záznam z konference Plýtvání potravinami v číslech aneb jak neplýtvat

18. prosinec 2020

V pondělí 23. listopadu 2020 proběhla v rámci výzkumného programu Strategie AV21 Potraviny pro budoucnost online konference s názvem Plýtvání potravinami v číslech aneb jak neplýtvat, kterou organizovalo Centrum pro výzkum veřejného mínění.


Seminář Potraviny - to není jen jídlo

16. prosinec 2020

Český spolek pro péči o životní prostředí při Českém svazu vědeckotechnických společností z.s., Státní zdravotní ústav a výzkumný program Potraviny pro budoucnost Strategie AV21 AV ČR pro vás připravili seminář Potraviny - to není jen jídlo. 

Záznam semináře COVID-19 a očkování

15. prosinec 2020

Dne 7. 12. 2020 se konal online webinář, připravený na velmi aktuální téma, týkající se covidu 19 a problematiky očkování proti tomuto infekčnímu onemocnění. Seminář organizovala  Česká mikrobiomová společnost České lékařské společnosti JEP a program Strategie AV21 “Potraviny pro budoucnost”.

 

Vědci našli možnost, jak významně zvýšit výnos jetele

07. prosinec 2020

Průlom ve výzkumu dědičné informace jetele učinili vědci ze Zemědělského výzkumu, spol. s r.o. Troubsko (ZVT), ve spolupráci s olomouckým pracovištěm Ústavu experimentální botaniky (ÚEB) Akademie věd ČR.  Po dvouletém bádání identifikovali části dědičné informace jetele, které odpovídají za vyšší výnos i další žádané znaky plodiny. 

Nenechte si ujít seminář zaměřený na problematiku Covid-19

07. prosinec 2020

Česká mikrobiomovíá společnost pořádá v pondělí 7. 12. 2020 ve  Spolupráci s naším programem zajímavý online seminář na téma Covid-19.

Třeboňští algologové řeší s rybáři odchov plůdku candáta

30. listopad 2020

Počátkem listopadu proběhl XVII. ročník České rybářské a ichtyologické konference, která se vzhledem k pandemickým okolnostem uskutečnila on-line. Na konferenci vystoupili se dvěma přednáškami pracovníci z Jihočeské univerzity Fakulty rybářství a ochrany vod, dr. Jiří Křišťan a dr. Carlos Yanes Roca a z Mikrobiologického ústavu AV ČR – Centra Algatech pak prof. Jiří Masojídek.

Sociologický ústav pořádá zajímavou konferenci o plýtvání potravinami

18. listopad 2020

Plýtvání potravinami představuje v současné době velký celosvětový problém – a to jak ekologický, ekonomický, tak i sociální. Na celém světě se vyhodí jedna třetina veškerého jídla, což je v přepočtu 1,3 miliardy tun. 

1 22 42 43 44 45 46 47 48 64 85